Velkommen til vor ny hjemmeside

Det er med tilbageholdt åndedrag at vi nu går i luften med en ny hjemmeside! Det har været undervejs siden foråret, og vi er så glade for det forløb, vi sammen med Superego har haft fra start til slut. Vi har glædet os helt utroligt meget til at vise jer det færdige resultat. Når dét er sagt, har vi aftalt med Superego, at hjemmesiden bliver lanceret nu op til jul, velvidende at der er små justeringer og skønhedfejl endnu.  Derfor beder vi jer om at bære lidt over med os her i starten.

Vi håber, det byder sig selv, hvordan man skal begå sig på hjemmesiden. En lille detalje er, at når man går fra et Google dokument tilbage til hjemmesiden, skal man bruge tilbagepilen. Hvis man lukker på krydset, går man helt ud af hjemmesiden. Der er login for at kunne tilgå intranettet. Det login er givet til jer af skolen. Det er det samme for alle og bliver ændret hvert nyt skoleår. Det er ikke muligt at sende besked om glemt adgangskode.

På hjemmesiden vil I fremover kunne finde de fire breve fra ledelsen, som kommer op til hver stor ferie (efterårsferie, juleferie, påskeferie og sommerferie), som et blogindlæg. Som en tyvstart på det ligger julebrevet nu også her, selvom det også denne en sidste gang bliver sendt til jer på mail. Fremover vil det altså være at finde her på hjemmesiden.

 

 

20/12-22 Friskolen Skallerup 

Kære friskolefamilier

I dette øjeblik, hvor fingrene begynder at finde vej til tasterne og dermed får forfattet en kærlig julehilsen til alle jer derhjemme i de juletravle hjem, kan vi faktisk skrive: “Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid. Så ved jeg, julen kommer.” Det velkendte citat fra Peters Jul bliver vist desværre ikke ved med at være sandt, helt til dette julebrev er ved sin ende, for det er nu fredag, og der var tid til at få påbegyndt julebrevet, men om lidt ringer klokken til fredagsrengøring og samling, og så går der en rum tid, inden brevet fortsættes. Det betyder også, at vi nærmer os i stedet ifølge prognoserne en noget anden temperatur og dermed en noget anden udsigt udenfor. Det kunne ellers have været skønt med en hvid jul, for hvor har det været uendeligt smukt vejr. Hvor har vi været usandsynligt heldige, at det var her, mens vi var i skole, så kælkebakken kunne blive flittigt brugt, og hvor har vi på personalerummet mange gange talt om, hvor fantastisk herligt det er at se børn i alle aldre på kryds og tværs af hinanden i samtlige frikvarterer hygge sig med hinanden, passe på hinanden, hjælpe hinanden og hele tiden med store smil og grin på læben. Der har også været buler og tårer, bevares, men det er svært at undgå, når man leger mange sammen. Humlen er, at vi ser alt det gode i sådanne situationer, som vi netop gerne vil give børn i alle aldre med sig herfra – at vi passer på hinanden, at vi leger og hygger og pjatter og griner sammen uanset alder, og at der er plads til alle, der vil være med. I har nogle fantastiske børn!

Inden vi går på juleferie, er der stadig et par oplevelser til gode, men vi kan også se tilbage på en periode siden efterårsferien, som ellers nok har været begivenhedsrig! Vi lagde faktisk hårdt ud med forældrearbejdsdag i ugen efter ferien. Det var en af de gode af slagsen, som måske i antal hænder ikke var så godt besøgt, og vi arbejder stadig på at forbedre konceptet, så vi kan få flest mulige forældre til at deltage, men der blev med de ankomne hænder bestilt rigtig meget. 

VI har haft praktikanter fra UCN, og det har været en anderledes oplevelse denne gang. Der blev afprøvet forskellige ting, og vi har klart fået inspiration og har lært meget af dem, såvel som de også har lært meget af jeres børn og unge og af huset i sin helhed. Vi har ligeledes haft Sophie i praktik. Hun kom helt fra Sydtyskland, og hun har i den grad været en stor kilde til inspiration og læring. Sophie var ikke helt overbevist om, hvad hun skulle med sin læreruddannelse, idet hun i Tyskland faktisk ikke havde det bedste indtryk af jobbet og var nok nærmest kommet til den konklusion, at hun ikke skulle være lærer. Hos os blev skuden vendt, og hun genvandt troen på, at lærerjobbet har så uendeligt godt med sig. Det var vi utroligt stolte af at medvirke til, og det skyldes i høj grad også jeres børn. 

På mange forskellige led har den stået på praktik i dette efterår og tidlige vinter, for vi har også haft Karlsvognen og Nordlys i praktik. Karlsvognen var i praktik i emneugen, som omhandlede job og erhverv, og vi vil gerne sige jer forældre tusind tak for at bakke op om vort ønske om at sende 3.-5. årgang på arbejde med mor eller far eller en anden i familien i to dage. Hvor var I gode og opbakkende og utroligt kreative. 6. årgang var i praktik hele ugen og ikke hos far eller mor. Det var en “rigtig” praktik i butik eller hos en håndværker eller noget helt tredje. Det var en sand fornøjelse at besøge eleverne og få en god snak med positive praktikpladser, der kun havde rosende ord tilovers for ungerne. Emneugen sluttede af med erhvervsmesse til storforældremødet. Nordlys var afsted i deres helt rigtige praktikker, og der var alt fra militæret til murermestre. Også her var oplevelserne positive og store. Flere af eleverne kom hjem med nye fritidsjobs, og beskeden til de unge var da også, at de erhvervsdrivende meget gerne vil have kontakt til de unge.

Midt i november afholdt vi langt om længe volleystævne og med en helt almindelig god fornemmelse i maven af helt almindelige sommerfugle og ingen bekymringer for smittefare og andet godt. Det var bare så dejligt igen at kunne invitere de seks andre friskoler på besøg i tre dage, og deltagelsen var større end nogensinde før. Der herskede god stemning og seriøs opbakning, kammeratlig omgangstone langt hen ad vejen og imødekommenhed overfor både værter og gæster. Der vil altid være små knaster i løbet af så stort et arrangement, men vore elever gjorde det fantastisk godt som pointtællere og dommere, konferenciers og værter.

Der er ligeledes afholdt storforældremøde med besøg af Peter Bendix, som har mange gode og store ord om det at være friskole, det at have friheden til at gøre noget andet samt det at være en del af et fællesskab og et ansvar. Som forældre fører I jo faktisk tilsyn med skolen, var en af hans pointer. For at kunne dette skal man være oplyst, og det er blandt andet i form af et julebrev som dette sammen med de andre breve fra ledelsen hen over året, man kan lade sig oplyse. Man kan også komme og deltage i en skoledag eller en enkelt lektion på de dage, vi i kalenderen kalder åben skole. Man er selvfølgelig altid velkommen, men på åben skole møder man også andre forældre. Man kan også lade sig oplyse ved at gå på Facebook, hvis man er til den slags, og der er også mulighed for at følge med på Instagram. Om ganske, ganske kort tid vil det også være muligt at lade sig oplyse via den ny hjemmeside, som går i luften som en julegave til alle friskolefamilier hele huset rundt. Der kommer en kode med hjem i tasken, som skal bruges til at tilgå intranettet for alle aldre. Det er også altid muligt at lade sig oplyse ved at deltage i diverse arrangementer, som fx til julegalla i år hvor vi ønskede os hænder til at stå for maden. En utroligt stor tak til de handlende forældre, som sørgede for, at alle varer stod klart i køkkenet. En utroligt stor tak til de stegende, snittende og serverende forældre, som sørgede for, at børnene fik en rigtig dejlig middag til årets store aften med røde duge, lyskæder, bordkort, sodavand, diskotek, indefodbold, bordtennis og en masse andre sjove og hyggelige aktiviteter, der sørgede for god underholdning. Uden jer forældre var det ikke blevet den samme fest.

I skrivende stund afholder Nordlys fremlæggelser efter at have arbejdet med deres projektopgave i en uge. Det er for 9. årgang en karakter, der skal på beviset, men ser man bort fra dét, er det så stor og lærerig proces, som vi er så heldige at kunne give eleverne tre gange i deres forløb gennem Nordlys-årene. Det er nemlig både 7., 8. og 9. årgang, der arbejder med projektopgave, og man kan bare sige, at vores arbejdsform og organisering af undervisningen som temabaseret ruster eleverne særdeles godt til netop denne disciplin. Vi ønsker for dem, at de først og fremmest får en rigtig god oplevelse med arbejdsformen, gruppearbejdet og fremlæggelsen.

Vi mangler nu kun juleafslutningen, som I kan læse om på intra (det gamle intranet indtil videre). Vi glæder os til igen at kunne komme i kirke og få lov til at synge julen ind og ønske hinanden rigtig god juleferien uden at være blevet sendt hjem før tid på grund af pandemi. Når julefreden sænker sig, vil tankerne i særdeleshed gå til fredag den 9. december kl. 8.10, hvor vi bød Søren Smalbro velkommen til den lille friskole med det meget store projekt foran sig. Det var med en følelse af ydmyghed og taknemmelighed, at spadestikket blev taget af borgmesteren med uvurderlig hjælp fra elevrådsformand Lykke fra 9. årgang, og samme følelser meldte sig i det andet store øjeblik, da kontrakten blev underskrevet på kontoret hos Bjerg Arkitektur A/S under kyndig vejledning af Mark Krebs gennem hele processen og således også under underskrivning af kontrakten med John fra Ilbro Tømrer- og Maskinsnedkeri. Personalet glæder sig utroligt meget sammen med børnene til at få lukket op for dette byggeri, når det står færdigt – forventeligt til første skoledag i kommende skoleår. 

Fra SøLøVen af vil vi også gerne sende jer alle en hjertelig julehilsen. 

I vuggestuen har vi nu 14 skønne børn og i børnehaven 44 skønne børn. Vi har, som årstiden byder sig til, haft godt gang i hyggelige julerier. Der er bl.a. blevet lavet julepynt, bagt

pebernødder, lavet nisselandskab, læst og sunget og ikke mindst lavet julegaver, som alle I forældre kan glæde jer til. De 3 kære gamle nisser dukkede op på Villerup, og har nu efterhånden været på besøg i de fleste hjem. Nu venter kun en risengrødsfest og et kirkebesøg, inden juleferien snart står for døren. Et af december måneds højdepunkter var som altid vores bedsteforældredag. Der var igen stor tilslutning, og dagen blev rigtig hyggelig. Send en stor tak hjem til de kære bedsteforældre for altid at møde talrigt op!

Vi spiste morgenbrød sammen i takt med at vores store juletræ blev pyntet SÅ flot. I år havde vi valgt kun at invitere børnehavens bedste forældre med, idet de små vuggestuebørn har brug for ro og kendte voksne. 

Personalemæssigt har vi i børnehaven pr. 1/12 sagt farvel til vores studerende Cecilie og goddag til vores nye studerende Julie. Julie skal ligeledes være hos os i et halvt år. I vuggestuen har Steven pr. 1/11 valgt at stoppe i sit vikariat. Vi har valgt at ansætte vores søde vikar Emilie, som vil hjælpe os, indtil Marias barselsvikariat er slut til marts.

Fra al personalet huset rundt skal lyde en stor tak til alle jer for jeres daglige tillid og opbakning til vort arbejde. Tak for det forgangne år, som heldigvis har budt på alt dét, vi så gerne vil dele med jeres børn og med jer – en genkendelig hverdag med plads til både tradition og fornyelse i vante omgivelser og uden restriktioner. Vi vil alle sammen både personale og bestyrelse ønske alle vore friskolefamilier en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende nytår. 

Bestyrelsesformand Rikke Dietz

Afdelingsleder Karen Mette Ydesen

Skoleleder Bodil Møller Jensen

 

Tilbage til oversigten