Lederen

15.06.24

Vi fornyr og forandrer, udvikler og udser os nye gode muligheder og vinkler på dét, der allerede fungerer godt, så det kan blive endnu bedre. Nogle gange handler forandringerne dog også om, at vi rent lavpraktisk er nødt til at gøre noget for at gøre dét, der giver bedst mening det aktuelle skoleår. Sådan ser vi ind i 24/25 med nogle forandringer, der giver god mening.

Den ene er, at Mælkevejen deles op i to små enheder eller selvstændige stamhold. Det gør vi, fordi 0. årgang er en stor årgang, og 2. årgang er en lille årgang. Det kommer til at betyde, at 0. årgang har Helle Walker Thomsen i alle lektioner, og 1.-2. årgang har Louise Vestergaard Grøn i alle lektioner.

Ligeledes rokerer vi en smule i Nordlys. Michael Jensen skal til at nørde meget mere i det naturfaglige områder i forhold til udnyttelse af Udehusets muligheder for at kombinere inde- og udeundervisning, så vi får det fulde udbytte ud af huset i forhold til udskolingsfagene. Derfor kommer han til at afgive engelsk til Thomas Kvorning, som i stedet afgiver ansvaret for idræt til Michael. Det betyder først noget i forbindelse med at gøre klar til afgangsprøver.

Vi ønsker hele tiden at gøre dét, der er det bedste for vore elever. Der vil hvert år være ændringer. Dét, I aldrig må tænke, er, at det er en sparerunde. Det er aldrig ud fra en tanke om at spare. Kom altid og spørg os, hvis der er noget, der ikke giver mening for jer. Vi vil altid vildt gerne i dialog om det, vi beslutter.

08.06.24

Om ikke så længe ligger der en ny skolekalender klar til 24/25. Der er blevet arbejdet på den længe. Det er altid et spændende arbejde at gå i gang med, da det både handler om at fortsætte med gode traditioner og at se på muligheder for forandringer og nye tiltag. I år prøvede vi som noget nyt at tage på lejrskole allesammen. Det blev så stor en succes for alle, at vi har valgt at gentage succesen i 24/25. Derfor har vi simpelthen også valgt at lægge musicalugen i november, og da den jo slutter med en fest, hvor I kommer og ser vore dygtige børn, så er der til næste skoleår ikke en sommerfest. Det bliver i stedet en skolefest i november. Så er der til gengæld plads til, hvis årgangene eller stamholdenes forældrerødder har lyst til at arrangere mindre sommerfester, men den tid den glæde 🙂

05.06.24

Glædelig Grundlovsdag og Fars Dag 🙂

I dag åbner to nye blogindlæg, som skal erstatte de fire årlige alenlange nyhedsbreve fra ledelse og kontor og hus. De breve har fulgt os gennem friskolens levetid og er nået til en ende. I stedet kommer der her i bloggen til at ligge to nye faste indlæg, som vil få tilføjelser med jævne mellemrum. De gamle opslag vil blive liggende, så man hele tiden kan gå tilbage og læse det, man ikke lige fik med sidste gang, der kom  nyt, men det nye vil hele tiden ligge øverst. Her i Lederen vil det være opslag fra SøLøVen ved Karen Mette og fra Friskolen ved Bodil.

Tilbage til oversigten