Lederen

28.06.24

Sommerhilsen fra Friskolen Skallerup –  også sendt med hjem i kuverterne med kalender for næste skoleår samt feriehilsner fra lærerne 🙂

 

Kære friskolefamilier

 

Nu venter en lang og dejlig sommerferie lige forude med alt, hvad det kommer til at indebære for jer af sommerfester, loppemarkeder, cirkus, strandture, rejser, camping, slush-ice, tøffetid og en værre masse andet godt, hyggeligt, dejligt og afslappende. HUSK bare at sætte tempoet ned engang imellem og lade stå til. Lad nullermændene hoppe, lad vasketøjskurven vokse, lad hunden sove og lad opvasken stå. Nyd hinanden, lav ingenting, bliv sent oppe, sov længe og spis sent morgenmad. Lad tasken stå i hjørnet, lig i hængekøjen og lyt til græsset, der gror. Læs en god bog i ny og næ. Besøg tabellerne, når du hinker hen ad fortovet. Tæl lommepengene sammen, når du har slået naboens græs og find ud af, hvor mange Toms kæmpeskildpadder, det kan blive til. 

 

Det korte af det lange er, at ferien skal bruges til at slappe af i, tænke lidt på det forgangne skoleår og blive en smule klar til det ny, som kommer lige pludselig og altid lidt bag på os. Vi glæder os over det skoleår, der er gået med alt dét, det bragte med sig af gode minder, hvoraf langt de fleste er kommet på Facebook. Vi glæder os helt vildt til det nye skoleår med alle de nye oplevelser, der venter lige om hjørnet.

 

De fire traditionelle friskolebreve, som nogen husker og andre ikke, er afløst af to blogindlæg på hjemmesiden – Lederen og FSNews, og det er her, I fremover vil kunne læse nye tiltag, spændende info og fede oplevelser. Det vil ikke være alle oplevelser, der kommer under FSNews, men så er det måske, fordi de blev lagt på Facebook i stedet, eller fordi det bare var en oplevelse, der levede mellem elever og lærere eller børn og pædagoger.

 

Der er bl.a. på hjemmesiden under Lederen nævnt nye tiltag for næste skoleår. For blot at nævne tre store: sommerfesten på friskolen bliver afløst af en efterårsfest (find den i kalenderen vedlagt i denne kuvert), 0. årgang og 1.-2. årgang bliver delt til næste skoleår grundet årgangenes størrelser, og engelsk og idræt i Nordlys bytter primærlærer. Følg begge blogindlæg flittigt næste skoleår. En gang imellem vil der måske gå langt imellem nye opslag, men det er ikke, fordi vi sover. Så er vi bare vågne et andet sted. Sådan er det som oftest, og hvis det lader til, at noget sander til og trænger til vågenhed og agtpågivenhed, så lad os vide det. Vi vil bare så gerne det tætte samarbejde med jer alle hele huset rundt, og vi kan bedst forholde os til dét, vi får at vide. 

 

I deltog i stor stil i forældretilfredshedsundersøgelsen i foråret, og det vil vi rigtigt gerne sige tak for. Bestyrelsen har set den igennem, lærerne har fået den præsenteret, og vi er gået i gang med at se på de punkter, der er behandlet i den. Det, vi har taget fat på først og fremmest, er faglighed. Det er noget, der altid har ligget os meget på sinde. Som vores første skoleleder sagde, så er det ikke en del af vort værdigrundlag, at vi vægter høj faglighed, for hvilken skole vil nogensinde være interesseret i det modsatte? Det har derfor altid ligget os meget på sinde at vægte høj faglighed. Det gør vi fortsat, og det er bl.a. også det, der ligger til grund for nogle af de beslutninger, der er truffet her sidst på skoleåret. Vi håber, I vil komme til at mærke det.

 

Et andet punkt vi gerne vil gå i dybden med, er forældredeltagelse og involvering. Vi ønsker at have et meget tæt samarbejde med jer og ønsker at have jer med helt inde i hjertet af friskolen. Det er måske blevet lidt småt med synlighed omkring det, og det vil vi gøre mere for. 

Det er dog også vigtigt at nævne, at der er utroligt meget, som I forældre allerede gør og er dybt involverede i, og derfor vil jeg gerne dele denne lille tekst med jer:

 

Alt dét, friskoleforældre kan

 

I det daglige:

  • læse med jeres børn
  • støtte op om lektier
  • giver mulighed for at have en skoletaske pakket og klar
  • afleverer jeres barn udsovet og klar
  • sørge for mulighed for mad
  • stille de gode spørgsmål, som får os til at stoppe op og tænke en ekstra gang
  • giver besked ved sygefravær eller andet fravær
  • giver besked i tilfælde af en dum nat, en svær morgen, en hård aften eller andet, der kan påvirke skoledagen

 

I det særlige:

  • lave mad til ture
  • aflevere og hente børn og bagage
  • hjælpe til på arbejdsdage
  • besøge os til åben skole
  • give en hånd med til pædagogiske dage
  • indsamle alt muligt, når vi mangler alt fra aviser til tallerkener
  • tilbyde sager, I ikke længere skal bruge hjemme (møbler, bøger og alt muligt andet godt)
  • deltager i vore mange arrangementer lige fra forældremøder til lysfester
  • stiller op til forældreråd, opgaver på listen til forældreråd og bidrager med en hånd til at stille borde op, sælge øl og vand, bager kage og sørger for mad

 

Listen er lang, og vi kunne fortsætte, for der er så mange gode ting at nævne. Her er blot et udsnit. Til daglig kan vi rigtigt meget med alle de gode ansatte, der varetager hver deres kerneopgaver. Dét kommer vi bare rigtigt langt med. Så sker der en gang imellem dét, at vi ikke rækker helt i mål med de kerneopgaver, der er på arbejdssedlen, og så rækker vi hånden ud til jer forældre og får sjældent nej og tusind tak for dét! Ingen kan alting alene, men sammen kan vi bare så meget!

 

Tusind tak for året, der gik. Vi glæder os vanvittigt meget til året, der kommer. Rigtig dejlig sommer på vegne af hele huset – Bodil

 

23.06.24

Snart går vi på ferie. Alle elever får en kuvert pr. familie med hjem på ferie. Det er familiens ældste barn, der får kuverten med hjem. Deri ligger næste friskoleårs kalender i papirformat til køleskabet. Der er vigtige datoer, så få dem i kalenderen med det samme eller hurtigst muligt. Tjek op på stort og småt, så vi kan have så mange familier repræsenteret ved alle arrangementer. Det er så vigtige arrangementer for os, og det er så vigtigt for os at kunne dele dem med jer som friskolefamlier. Der er desuden sommerhilsner af forskellig slags. Giv jer tid til at læse dem, hver og én. Rigtig dejlig sommer til jer alle!

 

15.06.24

Vi fornyr og forandrer, udvikler og udser os nye gode muligheder og vinkler på dét, der allerede fungerer godt, så det kan blive endnu bedre. Nogle gange handler forandringerne dog også om, at vi rent lavpraktisk er nødt til at gøre noget for at gøre dét, der giver bedst mening det aktuelle skoleår. Sådan ser vi ind i 24/25 med nogle forandringer, der giver god mening.

Den ene er, at Mælkevejen deles op i to små enheder eller selvstændige stamhold. Det gør vi, fordi 0. årgang er en stor årgang, og 2. årgang er en lille årgang. Det kommer til at betyde, at 0. årgang har Helle Walker Thomsen i alle lektioner, og 1.-2. årgang har Louise Vestergaard Grøn i alle lektioner.

Ligeledes rokerer vi en smule i Nordlys. Michael Jensen skal til at nørde meget mere i det naturfaglige områder i forhold til udnyttelse af Udehusets muligheder for at kombinere inde- og udeundervisning, så vi får det fulde udbytte ud af huset i forhold til udskolingsfagene. Derfor kommer han til at afgive engelsk til Thomas Kvorning, som i stedet afgiver ansvaret for idræt til Michael. Det betyder først noget i forbindelse med at gøre klar til afgangsprøver.

Vi ønsker hele tiden at gøre dét, der er det bedste for vore elever. Der vil hvert år være ændringer. Dét, I aldrig må tænke, er, at det er en sparerunde. Det er aldrig ud fra en tanke om at spare. Kom altid og spørg os, hvis der er noget, der ikke giver mening for jer. Vi vil altid vildt gerne i dialog om det, vi beslutter.

 

08.06.24

Om ikke så længe ligger der en ny skolekalender klar til 24/25. Der er blevet arbejdet på den længe. Det er altid et spændende arbejde at gå i gang med, da det både handler om at fortsætte med gode traditioner og at se på muligheder for forandringer og nye tiltag. I år prøvede vi som noget nyt at tage på lejrskole allesammen. Det blev så stor en succes for alle, at vi har valgt at gentage succesen i 24/25. Derfor har vi simpelthen også valgt at lægge musicalugen i november, og da den jo slutter med en fest, hvor I kommer og ser vore dygtige børn, så er der til næste skoleår ikke en sommerfest. Det bliver i stedet en skolefest i november. Så er der til gengæld plads til, hvis årgangene eller stamholdenes forældrerødder har lyst til at arrangere mindre sommerfester, men den tid den glæde 🙂

 

05.06.24

Glædelig Grundlovsdag og Fars Dag 🙂

I dag åbner to nye blogindlæg, som skal erstatte de fire årlige alenlange nyhedsbreve fra ledelse og kontor og hus. De breve har fulgt os gennem friskolens levetid og er nået til en ende. I stedet kommer der her i bloggen til at ligge to nye faste indlæg, som vil få tilføjelser med jævne mellemrum. De gamle opslag vil blive liggende, så man hele tiden kan gå tilbage og læse det, man ikke lige fik med sidste gang, der kom  nyt, men det nye vil hele tiden ligge øverst. Her i Lederen vil det være opslag fra SøLøVen ved Karen Mette og fra Friskolen ved Bodil.

Tilbage til oversigten